Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ




Η τεχνολογία κι εγώ έχουμε μια παράξενη σχέση. Πάθους και μίσους. Είναι η πρώτη μου προσπάθεια να γράψω σ'ένα blog. Και μάλιστα τυγχάνει αυτό να είναι το δικό μου. Οπότε στην αρχή, ας είστε λίγο επιεικείς μαζί μου.



Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησε
"ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ" από τις εκδόσεις "Ψυχογιός".
Πρόκειται για το πρώτο μου μυθιστόρημα, αν και γράφω διάφορα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Το κόκκινο της φωτιάς και της καταστροφής,
το κόκκινο των καμπαρέ του Μεσοπολέμου,
το κόκκινο στον καμβά των Γάλλων σουρεαλιστών.
Το κόκκινο σημάδι, χαραγμένο στο κορμί της,
τη φέρνει αντιμέτωπη μ'ένα παρελθόν που αγνοούσε την ύπαρξή του.

Αγάπησα πολύ την Αργυρώ, την ηρωίδα του βιβλίου. Ελπίζω να κάνετε το ίδιο κι εσείς. Η Αργυρώ είναι ένα ατράνταχτο παράδειγμα ότι δε διαφεντεύουμε εμείς τη μοίρα μας.Ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή την ευτυχισμένη καθημερινότητά μας. Όμως, εκείνη δεν το βάζει κάτω. Πολεμάει και στο τέλος, θέλω να πιστεύω ότι βγαίνει νικήτρια στη μάχη της ζωής.

13 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία λοιπόν.... Ηδη υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου (καθότι φανατική των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ) και ήδη έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια από συγγενείς που πρόλαβαν ήδη να το διαβάσουν...Καλοτάξιδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό βιβλίο με πολύ καλή πλοκή και λεπτομέρεια! Σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και μπορείς να δεις πως θα μπορούσε να είναι η ζωή ενός ανθρώπου εκείνη την εποχή σαν να την έζησες εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα και καλό ταξίδι στον κόσμο των blogs....

    διάβασα για το βιβλίο στο blog της κ. Μαντά!!!

    σήμερα κιόλας θα το αγοράσω.... θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις μου!!!

    φιλιά από την Πάτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλορίζικο το blog αλλά και καλοτάξιδο το βιβλίο. Το είδα καθώς επίσης και το link σου στο ιστολόγιο της Λένας Μαντά και πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου. Το βιβλίο σου θα το διαβάσω εννοείται το συντομότερο καθότι βιβλιοφαγουυυυυ
    χιχιχι
    καλορίζικο και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας....! Καλορίζικο το blog.! Θα αγοράσω και εγώ το βιβλίο σας αύριο να το διαβάσω...! Δεν έχω πολύ χρόνο βέβαια γιατί είμαι δευτέρα λυκείου.. Αλλά.. πάντα βρίσκω λίγο!!! Χάρηκα πολύ..

    ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοφία μου, μεγάλη η χαρά μου που είχα την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά στην παρουσίαση του Κ. Καρακάση στη θεσ/νίκη! Σου εύχομαι καλοτάξιδο το πρώτο σου "παιδί" και κάθε επιτυχία, που απ'ότι φαίνεται αξίζεις! Δεν το έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο σου, θα το κάνω σύντομα όμως και τότε θα τα πούμε και πάλι αναλυτικά. Πολλά φιλιά, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο βραδάκι από την βροχερή Κύπρο
    Καθότι και γω πιστή οπαδός των εκδόσεων Ψυχογιός και αφού το συστήνει και η κα Μαντά παράγγειλα ήδη το βιβλίο σας. Καλοτάξιδο να είναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα διαβασα το βιβλιο σου μεσα σε τρεισ ωρεσ ηταν καταπληκτικο αληθινο και συγκινητικο ενα πραγμα θα ηθελα να μαθω μονο αραγε η ηρωιδα υπηρξε?εζησε κατι απο ολα αυτα?πιστευω πως ακομη και μεσα απο τα χειροτερα που εζησε βγηκε πιο δυνατη εγω παντωσ ταυτιστηκα μαζι τησ τοσο πολυ που ονειρευτηκα εκεινη την εποχη σαν να ειναι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία καλησπέρα!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το βιβλίο.
    Με ρωτάς αν η ηρωίδα υπήρξε στην πραγματικότητα.
    Όπως παρουσιάζεται σε ολόκληρο το βιβλίο, όχι δεν υπήρξε. Υπάρχουν αρκετά μυθιστορηματικά στοιχεία. Όμως όλα τα στοιχεία που αφορούν την ιστορία και την τέχνη είναι πέρα για πέρα αληθινά. Και ναι υπήρξε μια γυναίκα, που για χάρη της ο Πικάσο μάλωσε με την πρώτη του γυναίκα την Όλγα, ναι υπήρξε η άγνωστη γυναίκα που συμμετείχε σε όλες τις συνεστιάσεις των σουρεαλιστών χωρίς ποτέ να γίνει γνωστό το όνομα της, υπήρξε μια γυναίκα που ενέπνευσε τον "Τροπικό του Καρκίνου" στο Χένρι Μίλερ...
    Όμως ποια απ'όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν τη ζωή της είναι αληθινά και ποια όχι, ας τα αφήσουμε στην σκέψη του καθενός...
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σας... Τελείωσα το βιβλίο σας. Και μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη.! Παραπάνω από όσο περίμενα.. Κάθε σελίδα του βιβλίου με ταξίδευε.. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι την Εύα τη γνωρίσαμε από το βιβλίο, αλλά τους ανθρώπους που συναναστράφηκε και στιγμάτισαν τη ζωή της, τους ξέραμε. Το να βρισκόμαστε μέσα από την αφήγησή σας, στο ατελιέ του Νταλή, και του Πικάσο, ήταν "εμπειρία". Και οι φράσεις της Εύας, στον Χένρι Μίλερ, "Στον Τροπικό του Καρκίνου, έτσι να ονομάσεις το βιβλίο σου. Όταν κυκλοφορήσει θα είμαι η πρώτη που θα το πάρω.", δημιουργούσαν δέος. Επίσης, η ηρωίδα, δημιουργούσε συναισθήματα σεβασμού, στον αναγνώστη. Πήγαινε κόντρα, στο κατεστημένο, με τον δικό της τρόπο. Είχε χαρακτήρα. Ήταν ξεχωριστή. Και πάλι συγχαρητήρια για το βιβλίο. Ήταν καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου. Βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται στο πρώτο ράφι της βιβλιοθήκης.

    ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Κατερίνη.
    Το γεγονός ότι σε ταξίδεψε ευχάριστα στο χώρο και στο χρόνο και ότι σου χάρισε ορισμένες στιγμές χαλάρωσης, για μένα ήταν το ζητούμενο.
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι περίπου στη μέση. Χθες το άρχισα και πήγε ήδη το μισό. Εξαρετικό μέχρι στιγμής και μ αρέσει που μέσα από ένα μυθιστόρημα προβάλεται η ιστορία...αυτή η ιστορία που κανένα σχολείο δεν κατάφερε με τον οποιοδήποτε τρόπο να μας την διδάξει και να μας την εμπεδώσει. Μέσα από τις σελίδες του μαθαίνει ο αναγνώστης την ιστορία που κρύβεται στα χρόνια του ολοκαυτώματος της Σμύρνης. Ίσως αν η ιστορία διδασκόταν μέσα από λογοτεχνία να γινόταν βίωμα σε όλους. Με συγκλόνησε επίσης ένα θέμα που κανείς δεν αγγίζει με τόση αμεσότητα: ο τρόπος που οι Έλληνες της Ελλάδας υποδέχονταν τους απανταχού Έλληνες...σαν τούρκους, σαν μιάσματα. Στην προκειμένη περίπτωση τους Έλληνες της Σμύνρης όπως και τους Έλληνες της Κων/πολης κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μας μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με πλήρη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή