Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μετακόμιση!!!

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ το λαχείο που λέγεται μετακόμιση… Προσωπικά, δεν μου είχε τύχει ποτέ… Κι όταν άκουγα φίλους και γνωστούς που γκρίνιαζαν και παραπονιόντουσαν για το βουνό που τους περίμενε μπροστά τους, από τη μια μεριά τους κοιτούσα με συγκατάβαση και από την άλλη μακάριζα την τύχη τους… Μετακόμιση, αλλαγή, αφήνουμε πίσω τα παλιά…
Να όμως που έπεσε το «λαχείο» και σε μένα… Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Όχι ότι δεν το ήθελα… Να μη λέμε και ψέματα μεταξύ μας. Επιτέλους!!! Είχαμε βρει το σπίτι που ψάχναμε τόσον καιρό: κοντά στη δουλειά (bye bye μποτιλιάρισμα), με ένα επιπλέον δωμάτιο για εργαστήριο (τώρα το σαλόνι δεν θα φιλοξενεί καμβάδες και σωληνάρια) κι ένα ευπρεπές μπαλκόνι (χωράει τουλάχιστον ένα τραπέζι με 4 καρέκλες για τον καλοκαιρινό καφέ).
Έλα όμως που λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο: στην προκειμένη περίπτωση ο ξενοδόχος ακούει στο όνομα «μαστόρια». Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονταν κάθε μέρα στο υπό ανακαίνιση σπίτι: ο μάστορας που έβαζε τα πλακάκια αρνούνταν να τα κολλήσει γιατί δεν του άρεσε το σχέδιο, ο κουφωματάς μας έφερε τις πόρτες σε άλλο χρώμα γιατί αυτό που του ζητήσαμε του είχε φανεί λίγο έντονο, ο ηλεκτρολόγος μετά από δυο μήνες έχει αφήσει ακόμα ανοιχτό τον κεντρικό πίνακα…
Ώσπου ήρθε η πολυπόθητη ώρα της μετακόμισης!!! Και εμφανίζεται ένας μόνο άνθρωπος γιατί θεώρησε ότι θα κατεβάζαμε εμείς τα πράγματα, αφού δεν ήταν και τόσα πολλά!!! Ευτυχώς που υπάρχει η οικογενειακή αλληλεγγύη και βοήθησαν όλοι ν’ανέβουν κούτες και κουτάκια στον πέμπτο όροφο.
Μετακομίσαμε… Τώρα το αν βολευτήκαμε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ακόμα ψάχνουμε που έχουμε βάλει το βαζάκι με τον καφέ, σε ποιο μέρος της ντουλάπας είναι τα κασκόλ και σε ποιο ράφι τοποθέτησα το τελευταίο βιβλίο που διάβαζα…
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι βρίσκομαι στο σπίτι κάποιου άλλου… Πού θα πάει θα το συνηθίσω και θα το αγαπήσω… Είναι το καινούριο μας το σπίτι. Μόνο σας παρακαλώ, ας μη μου ευχηθεί κανείς άλλη φορά «καλή μετακόμιση». Τώρα είμαι παθούσα και γνωρίζουσα…

15 σχόλια:

  1. Καλοριζικο το καινούργιο σπίτι. Με υγεία και χαρά να ζήσετε να το απολαύσετε και να μας κεράσετε καφέ το καλοκαίρι στο μπαλκόνι.
    Τώρα να σου πω οτι εγώ ζηλεύω δε θα το πιστέψεις;΄Εχω κάνει 14, ναι δεκατέσσερις καλά διάβασες, μετακομίσεις στη ζωή μου. Και τις απήλαυσα όλες. Κάθε μια και μια περιπέτεια, στη μια μετακομίσαμε μέσα σε μια ώρα με τη μικρή μας κόρη 40 ημερών και άρρωστη. Τα πράγματα όλα χύμα σε ένα φορτηγάκι...π.χ. οδοντόκρεμες μέσα σε παπούτσια, ρούχα και βιβλία ανάκατα. Σε μια άλλη περίπτωση μετακόμισης στο εξωτερικό που την είχαν αναλάβει επαγγελματίες, μας πακετάραν μαζί με τα διάφορα μικροπράγματα και τα διαβατήρια...Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πάμε στην αποθήκη των μεταφορέων, που είχε το μεγέθος αποθήκης αεροδρομίου και μέσα στους σωρούς των χαρτοκιβωτίων να βρούμε το περιπόθητο. Σε άλλη μια, πάλι με επαγγελματίες, μεταφέραμε στο καινούργιο σπίτι όλα τα ξεσκονόπανα και σφουγγαρόπανα του παλιού σπιτιού μαζί με τα άδεια μπουκάλια.. Και πάλι όμως το γλεντήσαμε. Η μετακόμιση είναι μια περιπέτεια που πρέπει να την απολαμβάνεις και να τη θυμάσαι μετά με χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη μου, θαυμάζω το κουράγιο σου!!!
    Η αλήθεια είναι ότι τώρα γελάμε με το Σάκη με τα διάφορα ευτράπελα, αλλά ήταν πολύ δύσκολη η όλη η κατάσταση. Ίσως γιατί ήταν και πολλά άλλα πράγματα μαζεμένα. Ακριβώς πριν δεκαπέντε μέρες είχαμε τη μετακόμιση του Δημήτρη, του μεγάλου μου του γιου, από τα Γιάννενα στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος πλέον.
    Για να είμαι ειλικρινής πάντως, δεν θα ήθελα σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να ζήσω κάτι ανάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφία μου σε χαιρετώ από Κύπρο η Γιάννα είμαι. Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο μετακομίσεις, μία φορά έγινε αυτό και ήταν από το παρτικό μου σπίτι στο δικό μου. Ισως επειδή ήμουν και πιο νεαρή ....διασκέδασα την όλη εμπειρία, θα το ξανάκανα αν είχα την ευκαιρία. Τα ευτράπελλα στις μετακομίσεις είναι αναμενόμενα....εσένα όμως σου ήρθαν λίγο μαζεμένα απ΄οτι είδα .....γι αυτό και η ανάρτηση!!! Καλορίζικο το νέο σου σπιτάκι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλορίζικο το νέο σπιτικό σας Σόφη μου, όλα τα καλά, με υγεία και αισιοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννα μου σ'ευχαριστώ πολύ!!!
    Δεν λέω εκ των υστέρων η όλη διαδικασία έχει την πλάκα της, αλλά όταν βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα είναι... "άστα να πάνε"...
    Χαιρετίσματα στην όμορφη Κύπρο!!!

    Δημήτρη μου σ'ευχαριστώ πολύ!!! Τελικά Θεσσαλονίκη, δεν μας εμφανιστήκατε καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή διαμονή στο νέο σας σπίτι και εύχομαι να γίνει χώρος έμπνευσης και δημιουργίας για να απολαύσουμε ένα καινούριο βιβλίο.
    Μόλις πριν λίγο τελείωσα "Το κόκκινο σημάδι" και ακόμα ταξιδεύω στη Σμύρνη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Όσο για το τέλος υπέροχο και ας έκλαψα...
    Συγχαρητήρια και Καλή χρονιά να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Meta, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...
    Ελπίζω το ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο να ήταν γεμάτο εμπειρίες και να απόλαυσες ένα ποτήρι diabolo menthe παρέα με την Εύα Κασίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν προέκυψε Σόφη μου, δύσκολη η διαδρομή Σόφια - Θεσσαλονίκη (6 ώρες με το τραίνο...).
    Φιλιά σε όλους σας και ιδιαίτερα σε Γιώργο/Στέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοφούλα, καλορίζικο το καινούργιο σου σπίτι, εύχομαι ό,τι καλύτερο.
    φιλάκια πολλά,
    Σμαραγδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν η μετακόμιση γίνεται από σοβαρούς επαγγελματίες τότε είναι μια απλώς, απολαυστική εμπειρία, χωρίς προβλήματα άγχος και πολλά άλλα(!!).Ρωτήστε και τους πελάτες μας, αυτοί ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έστω και ετεροχρονισμένα σου εύχομαι και εγώ καλορίζικο το καινούργιο σπίτι, συμφωνόντας με τον/την kos για τις μετακομισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The CNC machining course of includes the use of of} automated rotating cutting instruments and lathes to form metal and plastic elements from clean workpieces. For details about Bath Sheets ino privileges, cnc machine models, types of consumables and our technical service processes, simply contact us through the Quick Contact form on the high of the screen. A customer consultant will provide feedback as soon as attainable.

    ΑπάντησηΔιαγραφή