Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Πείτε ΟΧΙ

Πόσες φορές δεν αισθανθήκατε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, να συναναστρέφεστε ανθρώπους που δεν συμπαθείτε, να γεμίζετε το σπίτι σας με αντικείμενα που αντιπαθείτε;
Μάθετε να λέτε ΟΧΙ σε όλα αυτά που σας στενοχωρούν και σας αποσυντονίζουν.
Πείτε άφοβα ΟΧΙ σε όσους και όσα σας πιέζουν, χωρίς τύψεις κι ενοχές. Έχετε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς για τον εαυτό σας.
Πείτε ΟΧΙ στα παράπονα, στη μεμψιμοιρία, στην γκρίνια. Δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
Πείτε ΟΧΙ στο κουτσομπολιό και στις επικρίσεις των συνανθρώπων σας. Επιλέξτε να δείτε τις καλές πλευρές του χαρακτήρα τους κι επωφεληθείτε από αυτές.
Πείτε ΟΧΙ στη βίαιη και αρνητική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ. Διαβάστε κάποιο βιβλίο ή δείτε κάποια ταινία που θα σας ανεβάσει τη διάθεση.
Πείτε ΟΧΙ στις συνεχείς αρνητικές σκέψεις. Αντλείστε χαρά και δύναμη από τα μικρά πράγματα της ζωής: ένα ηλιοβασίλεμα, ένας καφές με φίλους, ένα χάδι σ’ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
Η ζωή είναι τόσο ωραία κι είναι κρίμα να μη χαιρόμαστε την κάθε της στιγμή!!!

10 σχόλια:

  1. Τώρα που τα είδα γραμμένα, όλα τα ΟΧΙ, κατάλαβα γιατί όταν με ρωτούν τι κάνω, απαντώ είμαι καλά, χαμογελαστή και με ειλικρίνεια.... Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω εφημερίδες, παρά μόνο στο μέτρο της ενημέρωσης, έχω επιλέξει να έχω γύρω μου μόνο τους αγαπημένους μου, δεν κρατάω κακίες λέω πάντα "Ψυχή βαθιά" και το εννοώ και γενικά μ' αρέσει το.... μισογεμάτο ποτήρι.... Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Σοφία μου, Γιάννα εδώ. Μεγάλο θέμα αγγίζεις! Αγγίζεις μεγάλες αλήθειες που δεν θέλουμε να δούμε και είναι δύσκολο να τις πράξουμε. Εκείνο που εγώ έπραξα ήταν να διαγραψω κάποιους που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου. Μου στοίχισε πολύ, πόνεσα αλλά τα κατάφερα...Είναι πολύ δύσκολο αυτό που προτείνεις. Θέλει πολύ δυνατή κράση, θέληση και ψυχή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι επώδυνο μερικές φορές αυτό το ''οχι'' . Μα πρέπει να το χρησιμοποιούμε. Εχεις δίκιο Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη μου, απ'ότι έχω καταλάβει εσύ τα ΟΧΙ σου μια χαρά τα λες... Έτσι μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένα μου, ακριβώς επειδή είχες το θάρρος να πεις τα ΟΧΙ σου όταν έπρεπε, έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που πραγματικά σε αγαπάνε...
    Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά κι εσύ ήδη το ξέρεις...
    Φιλιά σε όλη την οικογένεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου είναι μεγάλη απόφαση να διαγράψεις ανθρώπους από τη ζωή σου που μέχρι πρότινος νόμιζες για φίλους σου... Απαραίτητη ωστόσο, εάν θέλεις να πας μπροστά...
    Πληγώνεσαι, αλλά μόνο έτσι θα σταθείς ξανά στα πόδια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαίρη μου, επώδυνο δεν λες τίποτα. Απαραίτητο ωστόσο, εάν θέλουμε να κρατήσουμε την ψυχική μας ηρεμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοφία συμφωνώ κι εγώ, κάποιες φορές πρέπει να έχουμε τη δύναμη να λέμε όχι για να διαφυλάξουμε τις ισορροπίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, ρε Σόφη (σόρρυ για το ρε, αλλά μίλησες κατευθείαν σαν μάγκας στην ψυχή μου!), πες τα!
    Βαρεθήκαμε πια το μπίρι μπίρι με γείτονες, συγγενείς, φίλους για τα "μικρά", τα μίζερα, χωμένοι στον μικρόκοσμο μιας αδιέδοξης καθημερινότητας, χάνουμε απίστευτη ενέργεια σε μ..κίες (σόρρυ και πάλι...), αντί να απολαύσουμε ΤΗ ΖΩΗ!!
    Δες, αν θέλεις, μια ανάρτησή μου ("μια ζωή τν έχουμε" 9.1.10) που λέει ακριβώς αυτά που υποστηρίζεις.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή