Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το ταξίδι της φωτιάς

Όπως αντιληφθήκατε, το κόκκινο χρώμα που δέσποζε μέχρι τώρα στο blog μου έδωσε τη θέση του στο έντονο πορτοκαλί της φωτιάς και στο μαύρο του σκοταδιού.
Ο λόγος; Για να ταιριάζει στο «Ταξίδι της Φωτιάς», το νέο μου βιβλίο, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» πάντα.
Δεν θα σας πω πολλά αυτή τη στιγμή, γιατί θα φροντίσω μέχρι την κυκλοφορία του βιβλίου να σας εφοδιάσω με εικόνες που θα σας βάλουν σιγά – σιγά στο κλίμα του.
Αυτό που σίγουρα μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι πρόκειται για ένα βιβλίο διαφορετικό από «Το Κόκκινο Σημάδι», με έντονο μυστικιστικό άρωμα, ένα ταξίδι στο χρόνο, στις παγιωμένες αντιλήψεις, στα βαθύτερα συναισθήματα μας. Προορισμός; Η ανακάλυψη του αληθινού μας εαυτού, εκείνου του εαυτού που πολλές φορές και οι ίδιοι αρνούμαστε να δούμε.
Σ’αυτό το βιβλίο κατέθεσα ένα κομμάτι της ψυχής μου, πρόσθεσα χρώματα κι αρώματα, γεύτηκα αφεψήματα κι εγχύματα από βότανα και ρίζες. Σας προσκαλώ να το δοκιμάσετε κι εσείς.
Ελπίζω να το απολαύσετε!

Το παρακάτω κείμενο, το αντιγράφω από το σάιτ των εκδόσεων "Ψυχογιός":

Γαλλία 1506
Ο Μιχαήλ ακολούθησε γοργά τα βήματά της…
«Ποιος άγιος άραγε να γιόρταζε κι είχαν τέτοιο πανηγύρι σ’ εκείνον τον τόπο;» αναρωτήθηκε. «Οι φλόγες ήταν ψηλές και θα πρέπει να έψησαν δεκάδες ελάφια κι άλλα τόσα ζαρκάδια κι αντιλόπες…»
«Έκαψαν τη μητέρα μου», ψιθύρισε η Νηρηίς και συνέχισε να περπατά χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω.
Σήμερα
Η Νεφέλη, διακεκριμένη βοτανολόγος, δέχεται μιαν απρόσμενη επαγγελματική πρόταση τη στιγμή που η προσωπική της ζωή έχει γίνει στάχτη. Θα συνεργαστεί με τον Νικολά Σαντέρ, ιστορικό και αρχαιολόγο, ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει στο φως ένα μεσαιωνικό χωριό στη Νορμανδία. Ένα παλιό χειρόγραφο με συνταγές λαϊκής ιατρικής από βότανα και ρίζες κι ένα φιαλίδιο μ’ ένα περίεργο περιεχόμενο θα φέρουν τους δύο επιστήμονες αντιμέτωπους μ’ ένα τρομερό μυστικό που χάνεται πίσω στο χρόνο, στη βόρεια Γαλλία του 1506. Δύο ιστορίες εκτυλίσσονται παράλληλα στο σήμερα και το χθες. Μια φρενήρης καταδίωξη σπάει τα σύνορα του χρόνου και διαρκεί εδώ και πέντε αιώνες. Ο Νικολά και η Νεφέλη θα αναμετρηθούν με έναν φανατικό θρησκόληπτο διεκδικητή των ευρημάτων της ανασκαφής και θα παλέψουν με τους προσωπικούς τους δαίμονες.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτειες και πάθη, όπου μεσαιωνικοί θρύλοι και δοξασίες αναβιώνουν σήμερα μέσα από ένα επίπονο ταξίδι αυτογνωσίας, το ταξίδι της φωτιάς.

11 σχόλια:

  1. Βοτάνια και γιατρικά της φύσης!!!Αρώματα και χρώματα με νότες ζεστασιάς λοιπόν Σοφία θα μας ταξιδέψουν σε ατραπούς του μυστηρίου!!
    Το περιμένουμε και ευχόμαστε καλοτάξιδο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφία μου,
    Χάρηκα πολύ που σας είδα, έστω και λίγο την Παρασκευή που μας πέρασε. Εύχομαι το καινούργιο παιδί σου να είναι καλοτάξειδο όπως το πρώτο και αν κρίνω από το εξώφυλλο και το δείγμα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον. Το περιμένουμε με χαρά και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφία μου, μου επιτρέπεις την οικειότητα, μια και το κόκκινο σημάδι με ταξίδεψε..
    Εύχομαι καλοτάξιδο να είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε Σοφία και έλεγα άργησε αυτή η κοπέλα, ακόμα να δούμε το δεύτερο της βιβλίο; Και μας ανάβεις και τα αίματα με το απόσπασμα.
    Σ΄ ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Σοφία μου η Γιάννα είμαι. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, το περιμένουμε με αγωνία εδώ και καιρό. Εγώ το ψώνιο το παρέγγειλα ήδη, το περιμένω και με αφιέρωση μάλιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άρεσε πιο πολύ αυτό το template από το προηγούμενο. Πιο επιθετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Σόφη μου, με το καλό το νέο σου βιβλίο, πάντα δημιουργική και "επιθετική"!
    Μου αρέσει πολύ το νέο template.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, Σοφία. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Σου εύχομαι να έχει την επιτυχία που είχε το κόκκινο σημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία Βόικου , διαβάζοντας το σημείωμα που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σας , κατάλαβα ότι κι αυτό το έργο σας πρέπει να το προμηθευτώ οπωσδήποτε. Αγάπησα το ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ κι είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψω ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , αφού έχει δύο ατού που μου αρέσουν πολύ στα μυθιστορήματα : μυστικισμό - μυστήριο και ταξίδι στο παρελθόν . Ανυπομονώ να το διαβάσω !
    Φιλικά ,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω ήδη αρχίσει να το διαβάζω, αλλά εγώ ως συνήθως, διαβάζω, αργά αργά και απολαυστικά τα βιβλία που μου αρέσουν!!! ;-) Δείχνει πολύ ωραίο πάντως, αν και είμαι στην πολύ αρχή ακόμη..! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 박성현은 지난 2017년 미국여자프로골프투어에 진출해 2년 만에 5승에 메이저 2승을 쌓아올렸다. topcleo.app 박성현은 2017년 2월 하나금융그룹과 메인 후원 계약을 맺었는데 당시에도 사상 최고 대우라고 발표된 바 있다. [헤럴드경제 스포츠팀] '남달라' 박성현이 필리핀의 솔레어리조트&카지노와 후원 계약을 체결했다.

    ΑπάντησηΔιαγραφή