Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Συμβαίνει κάτι τώρα τελευταία;

Σε γενικές γραμμές, θεωρώ τον εαυτό μου αισιόδοξο άνθρωπο. Είμαι από αυτούς που προτιμούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Είμαι από τους ανθρώπους που αν και πιστεύουν στη μοίρα, θεωρώ ότι πρέπει να παλεύεις για ν'αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς, να μην το βάζεις κάτω με την πρώτη δυσκολία και κυρίως να μη μεμψιμοιρείς.
Κι όμως... τον τελευταίο καιρό, με τα τόσα που ακούω να συμβαίνουν γύρω μας, αισθάνομαι την έμφυτη αισιοδοξία μου να εξανεμίζεται... Κάτι να μην πηγαίνει καλά και σιγά - σιγά να με παίρνει κι εμένα από κάτω. Τον τελευταίο καιρό, αποφεύγω συστηματικά να δω ειδήσεις στην τηλεόραση: ό, τι μεταδίδουν είναι μαύρο και σκληρό.
Και πριν από λίγες ώρες πάνω στο ζάπινγκ, ένας δεκαεννιάχρονος πυροβολεί ένα δεκαοχτάχρονο συμμαθητή του... Έτσι... χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί. Ο δράστης λέει ήταν ένα κλειστό παιδί.
Μήπως πρέπει ν'αρχίσουμε να ρίχνουμε μια ματιά στο διπλανό μας; Μήπως πρέπει να γνωρίσουμε στ'αλήθεια ποιός βρίσκεται δίπλα μας και να μην ασχολούμαστε μόνο με τα του εαυτού μας;

3 σχόλια:

  1. Το θέμα Σοφία μου είναι να μην μας πάρει από κάτω γιατί τότε πραγματικά θα συμβαίνει κάτι. Νομίζω πως η αρνητική ενέργεια εξαπλώνεται σα μάστιγα γύρω μας κι αυτο είναι που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Χαμόγελο λοιπόν, θετικές σκέψεις, για να νικήσουμε το κακό με το καλό. Σε γλυκοφιλώ και σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Πάσχα με πολύ αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντικό είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Το χαμόγελο και η θετική σκέψη και η πίστη στο Θεο και τον εαυτό μας θα μας βοηθήσουν να υπερβούμε τις όποιες αναποδιές. Καλό Πάσχα.
    Σμαράγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια.
    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και καλή ξεκούραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή