Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Χαρούμενο 2011

Εν μέσω προετοιμασιών για το βραδινό τραπέζι, ξεκλέβω λίγο χρόνο για να ευχηθώ ένα χαρούμενο 2011, όπου η θλίψη και η απαισιοδοξία δεν θα έχουν καμία θέση.
Σε λίγες ώρες λοιπόν φεύγει το 2010, που κατά γενική ομολογία ήταν μια χρονιά γεμάτη γκρίνια και μαυρίλα. Οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι, ότι αισθανόμαστε μια κρυμμένη χαρά που φεύγει επιτέλους το 2010 παίρνοντας μαζί του όλη αυτή τη στενοχώρια και τη ματαίωση. Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι νιώθουμε την έξαψη της αναμονής ότι το καινούριο έτος θα φέρει τον πολυπόθητο αέρα αλλαγής στη ζωή μας. Οι περισσότεροι ήδη πιστεύουν ότι το 2011 θα είναι ακόμα χειρότερο.
Θεωρώ ότι το 2010 έπαιξε άσχημα παιχνίδια μαζί μας. Μου θύμισε κακογερασμένο άνθρωπο, που ξέρει ότι το τέλος πλησιάζει και μην έχοντας τόσα χρόνια απολαύσει τη ζωή του, μην έχοντας μάθει ν’αγαπάει και να προσφέρει, ζηλεύει όλους τους νέους που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Βρίσκεται σε μια διαρκή γκρίνια για τη νέα γενιά, που στα χρόνια του ήταν αλλιώς, και στη συνέχεια για να τους τιμωρήσει που αυτοί θα ζουν ενώ ο ίδιος θα έχει φύγει από τη ζωή, κληροδοτεί στα παιδιά του ένα τσούρμο χρέη ή στην καλύτερη περίπτωση περιπλέκει τόσο τα κληρονομικά του, ώστε στο μέλλον οι κληρονόμοι του να μην μπορούν να βγάλουν άκρη.
Έτσι νομίζω ότι έπραξε και το 2010, όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει το τέλος του. Γέμισε με προβλήματα, χρέη και δανεικά, γκρίνια και μίρλα και τα κληροδότησε όλα μαζί στο αγέννητο 2011. Ώστε το νεογέννητο έτος, προτού προλάβει ακόμα να καταλάβει τι του γίνεται, να βρεθεί υπερχρεωμένο, καταθλιπτικό και ανελεύθερο, εξαρτώμενο από τους πιστωτές του.
Όμως το 2010, κάτι δεν υπολόγισε καλά. Ό,τι και αν γίνει, η επόμενη γενιά είναι καταδικασμένη για να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ότι όσο κι αν ο αποθανών συγγενής του το γέμισε ενοχές και τύψεις, το 2011 διατηρεί την ελπίδα του και κυρίως έχει έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά του για να μας αποδείξει την αξία του!!!
Κάπου εδώ σας αφήνω για να μην κάψω και το φαγητό!!!
Σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και χαρούμενο 2011, γεμάτο υγεία, ψυχική ηρεμία και πολλές πολλές επαγγελματικές και άλλες επιτυχίες!!!

6 σχόλια:

 1. Ο αποχαιρετισμός, ιδιαίτερος!
  Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά στη νέα χρονιά που έρχεται στην οικογένεια σου και σ'εσένα με υγεία και αγάπη..
  Τρέξε γιατί μου μύρισε το φαγητό μη την πάθεις σαν και μένα...

  Α, κάτι τελευταίο η Αγγελική μου που μου έφερε το βιβλίο τάχα για μένα το πήρε και το διάβασε πρώτη. Της άρεσε και θα μου επιστρέψει το δώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε τέτοιες δύσκολες εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά γεμάτα όνειρα κι ελπίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά γεμέτα υγεία και χαρά, εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή σε όλα της ναναι η νέα χρονιά για σένα Σοφία. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σοφία μου καλό σου βράδυ από την βροχερή Κύπρο. Να ευχηθώ σε όλους εμας και σε σένα προσωπικά Χρόνια Πολλά και η Νέα Χρονιά που μας ήρθε να μας φέρει ότι επιθυμούμε ....υγεία πάνω από όλα, χαμόγελο στα χείλη και στις καρδιές μας, θετική σκέψη και ενέργεια...Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή